Het gemeentebestuur Mol bouwt de komende jaren voor Tydeeh een nieuw jeugdhuis op de locatie van het huidige skatepark op site Den Uyt.
Vooraleer een architectenbureau aan de slag gaat met het uitwerken van ontwerpplannen, bevragen we de mening van zoveel mogelijk jongeren.
Wat is voor jou het ideale jeugdhuis? Waarvoor zou jij naar het nieuwe jeugdhuis komen? Wat verwacht je van het terras of de polyvalente zaal? Ben je 12 jaar of ouder? Vul als jongere voor 20 mei onze online bevraging in. Dit kan in amper 10 minuutjes via www.gemeentemol.be/nieuwjeugdhuis.
De realisatie van een nieuw jeugdhuis voor Tydeeh leeft al langer binnen onze gemeente. Bij de start van de nieuwe legislatuur werd het project opgenomen in het beleidsplan.
De huidige polyvalente zaal van het jeugdhuis grenst aan de achterzijde van appartementen op de Markt, waardoor fuiven en feestjes al meerdere jaren niet meer in de zaal kunnen plaatsvinden. Deze ernstige beperking verhindert het jeugdhuis om een volledige werking uit te bouwen.
Welke locatie?
Vooraleer een publieke bevraging op te starten, onderzocht het gemeentebestuur meerdere mogelijke locaties. Het huidige skatepark kwam daarbij als aangewezen piste uit de bus. De site ligt vlakbij de huidige locatie in het Centrum, maar blijft voldoende ver verwijderd van bewoning.
De onmiddellijke nabijheid van de sportsite én de toekomstige Kunstencampus biedt unieke kansen tot samenwerking en kruisbestuiving.
Of het skatepark te combineren of te integreren valt op dezelfde site óf dat het skatepark een betere toekomst heeft op een andere locatie, vormt het voorwerp van verder onderzoek. Mogelijk zijn hier ook creatieve oplossingen mogelijk. Ook dit facet komt in de bevraging aan bod die we nu lanceren.
Oplijsten noden en wensen
Op dit moment is voor het uitwerken van een ontwerp nog geen architectenbureau aangesteld. De zoektocht hiervan start met het oplijsten van alle noden en wensen, uiteraard binnen het beschikbare budget.
Eerder organiseerde jeugdhuis Tydeeh met het eigen bestuur en de huidige actieve jongerenkern al vergaderingen over de nieuwbouw.
Deze overlegmomenten vormen de basis van de online bevraging waarmee we alle jongeren willen bereiken, ook de scholieren die momenteel nog niet betrokken zijn bij de werking van het jeugdhuis.
Parallel met de bevraging organiseren het jeugdhuis nog focusgesprekken met specifieke groepen jongeren.'